Růžičková polévka s vaječným trhancem

 
SUROVINY:
  • růžičková kapusta
  • mrkev
  • celer
  • kokosový olej
  • zeleninový vývar
  • vajíčko
  • rostlinné mléko
  • čerstvé bylinky
  • lahůdkové droždí

POSTUP:

Vajíčka rozmíchám s mlékem, bylinkami a lahůdkovým droždím. Směs vyliji na pánvičku a opeču po obou stranách.

Na oleji orestuji nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Přidám očištěné a na čtvrtky nakrájené kapustičky, zaliji horkým vývarem a 5 minut dusím.

Mezi tím vaječnou placku roztrhám vidličkou na kousky.

Když je zelenina měkká, přidám vaječné trhance a krátce povařím.


 

 
TIP:
Pokud chcete chuť polévky něčím ozvláštnit, doporučuji přidat hrst jáhlových nebo pohankových vloček. Stačí je vhodit do hotové polévky 2 minuty před dokončením.
 
TOP TIP:
Až budete chtít nějakou změnu, vločky před vhozením do polévky krátce orestujte na pánvičce s trochou kmínu nebo papriky. Pozor, paprika by se neměla restovat déle, jak 1 minutu - mohla by vám zhořknout!
 
Tak hurá do experimentů!
Dobou chuť...