Růžičková polévka s vaječným trhancem
SUROVINY:
- růžičková kapusta
- mrkev
- celer
- kokosový olej
- zeleninový vývar
- vajíčko
- rostlinné mléko
- čerstvé bylinky
- lahůdkové droždí
POSTUP:
Vajíčka rozmíchám s mlékem, bylinkami a lahůdkovým droždím. Směs vyliji na pánvičku a opeču po obou stranách.
Na oleji orestuji nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Přidám očištěné a na čtvrtky nakrájené kapustičky, zaliji horkým vývarem a 5 minut dusím.
Mezi tím vaječnou placku roztrhám vidličkou na kousky.
Když je zelenina měkká, přidám vaječné trhance a krátce povařím.
TIP:
Pokud chcete chuť polévky něčím ozvláštnit, doporučuji přidat hrst jáhlových nebo pohankových vloček. Stačí je vhodit do hotové polévky 2 minuty před dokončením.
TOP TIP:
Až budete chtít nějakou změnu, vločky před vhozením do polévky krátce orestujte na pánvičce s trochou kmínu nebo papriky. Pozor, paprika by se neměla restovat déle, jak 1 minutu - mohla by vám zhořknout!
Tak hurá do experimentů!
Dobou chuť...